Hayata Dair

Kâğıt Kesiği Deyip Geçmeyin!

Kâğıt ile haşır neşir olanlar, hayatlarında en az bir kez kâğıt kesiği yaşamıştır desek yanlış bir ifadede bulunmuş olmayız. Bu acıyı yaşayanlar bir taraftan kâğıdın nasıl bu kadar kesici olabileceğini düşünürken bir yandan da kâğıt kesiği neden çok acıtır diye düşünmekten kendilerini alamazlar.

Kâğıdın kesici bir özellik taşımadığının düşünülmesi bu kesiği pek çok insanın hafife almasına neden olur. Ancak bu kesik umursanmasa da ince ince sızlar ve kesi bölgesindeki açıklık kapanana kadar kendini her harekette hissettirir.

Kâğıt Kesiğine Ne İyi Gelir?

Önemsemediğimiz bu kesiği aslında iyi sterilize etmek gerekir. Kısa sürede iyileştiği doğru ancak bu kesiler de diğer kesici alet kesilerinde olduğu gibi bakteriler ile karşılaştığında enfeksiyon kapma ihtimali taşır. Bu nedenle şartlar uygun ise kesi bölgesini yıkadıktan sonra yara bandı ile muhafaza altına almak temasa bağlı sızıların önüne geçmek adına faydalı bir uygulama olacaktır.

Kâğıt Kesiği Neden Çok Acıtır?

Bu kesik çok acıtır çünkü parmak uçlarında acıları algılayan sinir ucu sayısı oldukça fazladır.  Bu kesilerin büyük çoğunluğu kanama yapmadığı için bu sinir uçları hava ile sürekli temas hâlinde olduğundan beyne gönderilen sinyaller acının daha çok hissedilmesine neden olur.

Bu Acı Neye Benzer?

Pek çoğumuz hayatımızın bir döneminde ince ince sızlayan ama tabiri caizse öldürmeyen bu kesiğin acısını yaşamışızdır. Hatta kâğıt kesiği ifadesini birçok insan, hayatlarına aniden hesapsızca giren, kendilerine acı veren ancak yaşadıkları bu acıyı sezdirmeden kendilerine yaşatan insanlar ya da olaylar için de kullanır. Olmasa aklınıza bile gelmeyen ancak gelip yerleşince de hayatınızın tam ortasına; kendini alttan alttan hissettiren, her harekette ince bir sızı ile gelip benliğinize yerleşen olayların ve insanların yaşattığı acıları da tarif eder bu acı.

Herkesin vardır hayatında bir kâğıt kesiği vakası. Bu incecik madde nasıl bu kadar can yakabilir diye düşünürken insan, önemsemediği insanları hayatının merkezine aldığında kendisine ummadığı ne acılar yaşattığını hatırlar. Öyle değil midir zaten? İnsanların çoğu beklemediği yerden ve ummadığı kişilerin tavırlarından incinir. İşte kâğıt kesiğinin insan hayatındaki acılara benzemesi; beklenmedik anda, ummadığın kişilerce olması yönüyle benzerlik taşır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu